Da li je to Genistein?

Da li je to Genistein?


Genistein je polyphenol koja je pronađena u soje i drugih biljaka, kao što je crvena detelina i proљirilo. To je vrsta flavonoid poznat kao neki isoflavone. Genistein se često nalaze sa na isoflavone daidzein, i zajedno su se smatraju sojinim izoflavonima. Jedinjenja su široko studirao za njihove efekte na ljudsko zdravlje. Bili su povezani sa smanjenje raka u populaciji studije koje ispitati dijetama i stope od bolesti.

Obe ove molekule su sposobna za vezivanje za receptore estrogena životinjske i ljudske. Zahvaljujući ovome, poznati su kao phytoestrogens. Receptore stimulisati ćelijske aktivnosti kada je određeni sastojak se vezuje za njih. Genistein se vezuje za receptore estrogena i stimuliše njihove aktivnosti, ali ne tako efikasno kao ljudska estrogena. Na taj način možete delimično blokirati dejstvo estrogena. Ovo može da objasni zaštitni efekt protiv rak koji imaju hormoni upleten u svom razvoju, kao što je rak prostate i dojke.


U Aziji, soja potrošnja je mnogo veća od one na zapadu, a nikako do 20 puta više. Proizvoda od soje — kao što je brašno, mleko, tofu i soja sebe – studenski su potrošene. Studija pregleda dijete od populacija ljudi i njihove stope bolesti pokazala je da Japanci imaju znatno niže cene od raka prostate od Amerikanaca. Takođe, azijatkinje imaju niže cene od raka dojke od zapadne žene. Ove razlike su bili hipotetički zbog razlike u iznosu od soje u na dijetama.


Genistein pokazalo da uspori rast različite ćelije raka u laboratorijskim studijama. Ima nekoliko različitih biohemijska svojstva, osim kao phytoestrogen, koji može dovesti do ove efekte na ćelije raka. Svoje aktivnosti za borbu protiv raka je značajno da ga na listi Nacionalni Institut raka droge rečnika. Vreme njegova upotreba na tretman je važno, međutim, otkad je nekim studijama utvrđeno je genistein za povećanje širenja postojećeg raka dojke. Tretman pacijenata sa sastojak koja blokira estrogen može pretrpi ovaj efekat.


Ova isoflavone će se pojaviti imati efekte protiv gubitak kosti koja se javlja jednom menopauzi je počela, i nivo estrogena smanjenje žene. Ovo može izazvati osteoporozu, i biti jako naporna. Estrogena tretman nekada uobičajene u post-u menopauzi žene da biste sprečili ove efekte, ali istraživanja je pokazao da ima opasne nuspojave. Pronađen je tretman sa genistein da poveća gustina kostiju u žene, koji ga je uzeo kao dijetetski suplement.


Genistein je i jak antioksidant. Ova aktivnost može zaštiti DNK od oksidativnih oštećenja i spriječiti mutacije spriječili. To takođe možete da nastavi holesterol iz modifikovao i doprinosi rizik od srčanog udara. Ovaj isoflavone je hipotetički da zaštiti od infarkta.


Može postojati nuspojave od uzimanja ovog leka kao dijetetski suplement, međutim. To može izazvati gastrointestinalni problemi. Postoji neka istraživanja koji ukazuju da se to može uticati na imuni sistem. Daidzein ne pojavljuje da imam ove nuspojave. Bilo bi mudro Pokušaću da prednosti sojinim izoflavonima koje jedu više od soje, radije nego uzimanje genistein dijetalnim dodacima.