Vrhunski kvalitet praška beta karotena

Intorduction

Beta karoten Ekstrakt je molekul koji mrkvi daje svoju narandžastu boju. Ona je deo porodice hemikalija nazvanih karotenoidi, koji se nalaze u mnogim voćama i povrću, kao i neki životinjski proizvodi kao što su žumanjci. Biološki, beta karoten je najvažniji kao prekursor vitamina A. Takođe ima antioksidativna svojstva i može pomoći u sprečavanju raka i drugih bolesti.
Ekstrakt beta karotena poznat je i kao provitamin jer se u našem organizmu može pretvoriti u vitamin A nakon oksidativnog cijepanja beta-karotenom 15, 150-dioksigenaze. U biljkama, beta karoten, djeluje kao antioksidant i neutralizira radikale singletnog kisika koji nastaju tijekom fotosinteze.


beta carotene powder

[Naziv proizvoda] Beta-karoten
[Izgled] Yello-Brown prah
[Specifikacija] 5%; 10%
[Metoda ispitivanja] HPLC
[Botaničko ime] Daucus carota L.
Radix Dauci Sativae
[Molekularna formula] C40H56
[Molekularna težina] 536.88
[CAS br.] 7235-40-7


Funkcije

Ekstrakt beta karotena je antioksidant i stoga može pružiti određenu zaštitu protiv određenih vrsta raka i drugih bolesti.
2.Beta karoten Ekstrakt je prirodna supstanca prisutna u zelenom i žutom voću i povrću.
3.Beta karoten Ekstrakt se pretvara u vitamin A u tijelu, a beta karoten se koristi kao vitaminski dodatak za prevenciju ili liječenje nedostatka vitamina A.
Ekstrakt beta karotena može pomoći u sprečavanju ili liječenju reakcija na sunce kod nekih specifičnih grupa pacijenata.

 

Application
1. Beta karoten Ekstrakt se može koristiti u medicinskoj oblasti.
(1) Beta karoteni ekstrakt ima antioksidacijsku, anti-tumorsku, caducity otpornost, itd., I može poboljšati imunitet pacijenata sa AIDS-om.
2. Beta karoten Ekstrakt se može koristiti kao dodatak hrani.
(1) Ekstrakt beta karotena je važan pigment i potvrđen je kao hranjivi dodatak hrani.
(2) Beta karotenski ekstrakt može se koristiti kao sredstvo za pojačavanje lipidnih namirnica kao što su ulje za salatu margarina i benneovo ulje kako bi se pomoglo apsorpciji beta karotena u ljudskom tijelu.
3. Beta karoten Ekstrakt se može koristiti u kozmetičkom polju.
(1) Beta karotenski ekstrakt sadrži obilje aminokiselina, vitamina, prirodnog mokrog faktora, mikroelemenata i drugih bioaktivnih supstanci. Kozmetika (ruž, kermes, itd.) Dodana sa beta karotenom, prisutna je u prirodnoj i punoj boji i sjaj i štiti kožu.
4. Beta karotenski ekstrakt može se koristiti kao dodatak krmi.
(1) Ekstrakt beta karotena može poboljšati brzinu rasta i kvalitet životinja, reproduktivnost goveda, konja i svinja, boju i sjaj crvene ribe i škampa, i potamniti boju ptičjeg jajeta.