Studija pokazuje da je Nattokinase efekti na sluznice

Studija pokazuje da je Nattokinase efekte na krvi zgruљavanja


Tromboza (sluznice) pacijenti često receptu, droga tretmani, ali takođe postoji interesovanje za nattokinase, enzim izvedena od fermentisanog soje sojin hranu, kao više prirodne potpora za trombozu. U nedavnoj studiji, istraživači istražio efekte jednim 2000-FU (fibrinolytic jedinice) dozu nattokinase za određivanje njegovog efekta na anti-koagulacija i fibrinolysis (proces kojim se sprečava rast krvnih ugrušaka).

Dupli-mrak, pod kontrolom placebo, ukršteni studija je izvođena na 12 subjekata. Tokom obe ruke za ovu studiju, subjekti su dobili ili placebo ili 2000 FU od NSK-SD Marku nattokinase iz Japana Bio Science Laboratory (Walnut Creek, CA). Krv je uzeta na osnovnu liniju i na 2, 4, 6 i 8 sati u radnu sobu.

U intervenciji subjekata, istraživači su utvrdili da povećana je D-dimere koncentracijama, pokazuje fibrinolysis palo. D-dimere, proteini fragment formiran tokom fibrinolysis, često Meri prilikom testiranja za trombozu.

Istraživači su takođe našli NK intervencija je pomogao povećati krv antitrombinski koncentracijama nakon 2 i 4 sata za dopunjavanje. Antitrombina je vrsta proteina koji inactivates enzima koagulacija sistema i da je "jedna od najvažnijih fizioloških regulatori za kaskadno zgrušavanje krvi", istraživači su napisali. Oni takođe utvrdila aktivnosti faktora VIII (takođe pokazatelj trombozu) odbili su posle NK Usisni.

Kažu istraživači ove promene su u normalnom opsegu.

"Ova studija pruža prvi dokaz nattokinase je sposobnost da biste poboljšali fibrinolysis i antithrombosis contemporaneously po jednu dozu oralnog nattokinase administracije u ljudskim]", istraživači su napisali. "Na osnovu nattokinase je jedinstveni, relativno jak fibrinolytic antikoagulant aktivnost, stabilnost u probavnog trakta i dugo bioraspoloživošću vivo, nattokinase bi se pojaviti da ponudi potencijalnih prednosti u odnosu na druge trenutno koristi agenti za tretman i/ili sprečavanje procesa izabrane bolest."