Функција квасца β-глукан

Функција квасца-глукана квасца


Квасац је важан прехрамбени и индустријски микроорганизам са великом количином бета-1,3 / 1,6-глукан у својим ћелијским зидовима. Кисел β-глукан без мириса и без мириса, нерастворљив у води, етанолу, ацетону и другим органским растварачима, са побољшаним имунитетом животиња, анти-тумором, антиинфекцијом, анти-вирусом, нижим холестеролом, промовисањем зарастања рана и другим функцијама Здравља одобрена као нова ресурсна храна, може се додати млечним производима, функционалним напитцима, пекарским производима, слаткишима и другој храни. Обавјештење Министарства здравља бр. 6 2012. године продужило је употребу β-глукана квасца већем млијечном праху формуле за дјецу.


Будући да квасац β-глукан не само добро побољшава имунитет и друге ефекте, већ има и укус сличан масти, може се користити као ниско-калорични додатци за храну, дорада салата, аналоги сира и остали смрзнути десерти као замјена за маст, уз Широк опсег Примена вриједност.


1. Квасац-глукан и његова функција

Квас-глукан квасца је разгранати нерастворљиви полимер, водени до β-1,3 гликозида у комбинацији, разгранат до β-1, 6 гликозида комбинованих, при чему је 30% 35% сувих тјелесних ћелија на ћелијском зиду. Кроз електронску микроскопију и друга средства анализе, научници разумеју просторну структуру квасца β-глукан, а његова молекуларна тежина у распону од десетине хиљада до неколико стотина хиљада је троструки спирални облик.

1.1 побољшати имунитет

Оралним квасом β-глукан и други прехрамбени састојци су различити, они нису стомач и цревна киселина или хидролиза ензима директно кроз танко црево. Макрофаги на ћелијама танког црева упијају β-глукан кроз рецептор бета-глукана, а затим одмах активирају ове ћелије. Б-1,3-Д-глукан стимулишући макрофаге [3], може заштитити и побољшати имунолошки систем играју широку улогу у улози бијелих крвних зрнаца да играју улогу у заштити тела од могуће штете на опасности по здравље Макрофаги су класа главних ћелија укључених у неспецифични имунитет. Може прождрити стране честице и уништити их. Макрофаги такође дају друге имуно ћелије као што су Б ћелије и Т ћелије како би обезбедили сигнале који их померају као инфицирана места. Такође може произвести факторе раста како би се поправило оштећено ткиво.

1.2 анти-инфекција, побољшати отпорност на болести

Научно истраживање показује да квасац β-глукан може знатно повећати ефикасност антибиотика; Када се користи у комбинацији са антибиотиком, његово стимулисање улоге макрофага може повећати терапеутски ефекат лекова. У бета-1,3-Д-глукану, како би се побољшало само тело и анти-бактеријска способност у исто време, антибиотици могу инхибирати бактеријску агресију, побољшати отпорност тела. Експерименти на перитонитису пацова су потврдили да је употреба само-β-1,3-Д-глукана имала 80% опстанак (стопа преживљавања контролне групе од 20%), употреба само антибиотика је била стопа преживљавања групе 65%, док је комбинована употреба оба Имају 10матцх0% стопу преживљавања.

1.3 нижи крвни липиди

Б-1,3-Д-глукан има улогу апсорпције жучних киселина и излучивања жучне киселине ин витро, и промовише претварање холестерола у жучну киселину, како би се одржао нормалан метаболизам холестерола. Истраживани су Ницолос и други 15 особа са гојазним високим холестеролом. У студији је пацијент задржао исту телесну тежину, што је значајно смањило садржај укупног холестерола за 8% у седмој седмици и 6% седму недељу.