Функционална диференцијација неколико глукана

Функционална диференцијација неколико глукана

"Ганодерма луцидум" је одувек помагала да овај производ буде популаран, враћен је из мртвих, ефективног лијека костију бесмртности. Сада је студија показала да магија ганодерме потиче из активног састојка ганодерма полисахарида, која је углавном бета-1, 3-глукан. Али пошто је ганодерма богата влакнима, није лако јести, садржај је такође низак, а ганодерма има чврсти ћелијски зид, који је тешко апсорбирати.

Активност дектрена квасца је много боља од полисахарида гљива, полисахарида фламмулина велутипеса, полисахарида верисколора, полисахарида коњака.

Једини активни састојак, бета глукан је молекуларна структура комплекса-полисахаридних ланаца, они су хексагонални, круг глукозе у положају 1 и 3, везе су са глукозом од 1, 3 главног ланца раздвајања од мањих 1, 6 Од свих врста бета-1, 3-глукан, најактивнији је само један са 1,6 струне. Португалски полисахариди су најактивнији, са 1,6 ланца бета-1,3-глукозана. Многе студије сугеришу да је бета-глукан АЦТС на имунолошком систему, што је фреквенција, положај и дужина ових грана.

У полисахаридима са имунорегулаторном активношћу, само они са бета (1-6) грана бета (1-6) имају инхибиторне ефекте на раст тумора. Бета-глукан из гљива (1,3) обично има стопу инхибиције тумора од 99-100%, док други извор полисахарида има стопу инхибиције од само 10% до 40%. Антитуморска активност бета-глукана има пуно везе са функцијом макрофага. Функција макрофага повећава активност супресора тумора, што је ефекат активације макрофага за инхибирање тумора. Посебно за пацијенте који су дуго примили радиотерапију, они могу побољшати њихов отпор.